skip to Main Content
(1) 387-8109 info@keramiflor.hu 1037 Bp. Bécsi út 244.
Tengerparti Hangulat, Avagy A Fürdőszoba Kékje

Tengerparti hangulat, avagy a fürdőszoba kékje

A víz természetes közegünk,  a tisztálkodás alapja, ezért szeretjük használni a kék színt a fürdőszoba burkolásához. Bár a hideg színtartományhoz tartozik, egyértelmű pozitív hatása. A tisztaság, a nyugalom, a bizakodás színe, ezért szívesen tartózkodunk olyan helyiségekben, ahol valamely árnyalatával találkozunk.

A burkoláshoz választott szín erős hatással van hangulatunkra, teljesítményünkre, ezért érdemes azt az árnyalatot választani, ami a legkedvesebb számunkra.
A helyiség nagysága, funkciója és megvilágítási lehetősége alapján döntsük el, hogy a sötétebb vagy a világosabb színekből választunk inkább. A világos színek tágítják a teret, komfortosabb érzést nyújtanak. A sötétebb árnyalatok „térösszehúzó” hatását csökkenthetjük kontrasztszínek – fehér, esetleg szürke – használatával, illetve a megvilágítás variálásával, vagy több fényforrás alkalmazásával. Sötét árnyalatokból is készülhet kuckós, kedves , meghitt fürdőszoba.

A sötétkék szín elfogadottan a férfiak színe, célratörő, bölcsességet, stabilitást sugall, egységet , tudást, erőt jelképez. Az égszínkék a gyógyítás, a higgadtság színe. Azúrkék a kitartás, az önzetlen szeretet árnyalata.

A halványkék inspirál, bátorít, felemel, gondoskodik.
Béke szimbóluma a világoskék, a nyugalom, a csend megtestesítője.

A kék a tenger, az égbolt színe, a végtelen, a megfoghatatlan szimbóluma.
Az elmélkedés és a megnyugvás kifejezője.
Stresszcsökkentő , lazító, nyugtató hatását számtalan vizsgálattal igazolták.

A színek szimbolikus jelentése összefügg az emberi pszichikumra kifejtett hatásukkal. A színekben rengeteg hangulatkeltő elem rejlik, amely a színek jelképrendszerével függ össze. Sok ember, különösen a nők öntudatlanul is lelkiállapotukhoz illesztik a ruhájuk, lakásuk színvilágát, ösztönösen eltalálva a jótékony hatású árnyalatokat.

Használjuk bátran a kéket, válasszuk azt az árnyalatot, ami kellemes hatással van ránk, mert az a harmónia, a nyugalom megerősítését segíti a környezetünkben.


Forrás : Obstrude

bama.hu/a személyiség színei

tutorial.hu/ a színek jelentése

Back To Top